Monday, 23 May 2011

pulau tioman!


                                                            
                                                              beautiful sunset!
hey dear! just come back from tioman two weeks ago..lazy to wrote..just a memorial picture that iwant to share with u all..enjoy!
                                                     laut yang amat jernih!
                               panorama indah ciptaan Nya!
dari kanan>faiz,azrul,kembar abg zakuan,abg tak taw...abg daus,abg zakuan,abg tak taw.hee^-^ depa ondaway nak p snorkeling lah nih..
                                         snorkeling time!yuhoo! DALAM BEB!
                                            nyh mase dekat marine park;)
                             nie air terjun bukit belakang resort..sejuk beb!
                                         last short sebelum baleq!
tioman da best;)
thax sudi bace;)

Wednesday, 18 May 2011

thax for make me happy;)

thax for make me laughing for the whole day with your wordz,your cute face;)
felt like all my sadness long time ago fly far away from me..felt like all burden at my shoulder gone..
thax so muchy lah;)

Wednesday, 11 May 2011

.E.G.O.

                                                                E.G.O
ape makne perkataan kat atas nih ek???entah sejujurnya aku pon tak taw sampai sekarang ape maksud sebenar disebalik tiga huruf nih..tapi yang aku tersangat pasti sekarang nih..tiga huruf nih dah semakin meresap kat dalam diri aku..aku pon musykil kenapa lah aku bole jadi ego sangat sekarang nih..ego nih dah jadi sebati dengan diri aku..tapi penyakit nih tak datang selalu..dia datang pada mase tertentu jeh..terutama apabila hal tue melibatkan kaum adam..haishhhh..lagi melambung-lambung tinggi lah saham ego aku.mengalahkan saham nikkei di jepun kau!tapi aku nih takla kejam sangat..bukan semua lelaki aku akan tunjukkan ego aku..ade jugak yang mendapat layanan baik punye dari aku..hehe..sape lah tu kan?tapi yang pasti memang ramai lah kaum adam yang cakap aku nih sombong sebab aku tak layan dorang..hekeleh!kecoh la lue mamat?suke hati waa la nak layan lue ke tak nak?topup gua lue tolong bayar ke??aku sedar semua nih terjadi selepas insiden tahun lepas sebelum aku spm dan selepas aku putus disebabkan orang ketiga..aku mula menutup pintu hati aku untuk sesiapa pon..saket bai rase dia..fuh!!!! bertambah saket bila dua orang yang antara yang paling aku sayang gila babi khianat kepercayaan yang aku bagi..makan dalam ko tau??padan lah muke korang?dulu elok-elok aku simpan ego aku letak bawah katil korang buat suke-suke korang jeh kan?skarang aku dah ambik balik ego aku yang dah berhabuk tuh?jangan nak tanye lah kenapa aku jadi camni??suke haty mak bapak aku lah..selama nie korang buat suke hati aku tak bising pon kan?lepas tuh??aku cume nak cakap sorry lah dekat mane-mane mamat yang beratur nak tackle*bajet hot je kan?*aku kat luar sane tuh..aku dah pasang tembok lah kat hati aku nih..memang tak dapat tembus punye..
tembok khas yang dibina khas menggunakan bahan 100 kg simen kekecewaan+ 10 kg keegoan..aku nih tak hot pun,,setakat cute ade la sikt*nak jgak ko kan zie* so tak payah lah nak tunggu aku..banyak lagi pompuan hot kat luar sane..aku mintak maaf..walaupun ade antara korang yang tak bersalah..tapi keadaan memaksa aku..untuk mat-mat yang asyik mintak maaf tak sudah-sudah tu.hentikanlah..aku da maafkan..yang nak rujuk balik pon*cam kawen je* tak payah la susah-susah..korang yang buat aku jadi macam ni..jadi jangan nak cakap banyak..kesimpulannye...Azierah Rahmad bukan lagi perempuan lemah yang mudah mengalah kepada orang lain terutamanye lelaki..macam dulu?Azierah Rahmad sekarang sorang perempuan yang tinggi dengan dengan keegoannye..tidak lagi tunduk pada lelaki dan mengalah untuk orang lain..NEVER!!!
p/s: dalam hidup nie kadang-kadang memakse kita untuk mementingkan diri sendiri untuk berjaya.
p/s:i have forgive you all for what you have done to me..and i hope u will do the same..BUT! i will never forget it for the rest of my life.
p/s: donno myself anymore;( aku bukan aku....

thax sudi bace;)

top 5??huh!! NOT BAD!;)

firstly nak cakap yang aku agak sedih because name aku and family tak de dalam senarai trip to tioman..
sekarang aku tak sure aku pegi ke tidak?satu bas dengan dia ke tidak?dapat berjimba-ramba buat kali terakhir ke tidak?haishhhhh...malaz la nak pikir..aku dah hilang mood r..ade pegi..takde sudah..

okay?now the happy part for me??happy ke?not to happy lah..just a bit kot.huhu..;)selama nie aku pendam je perasaan aku..aku pura-pura happy+bahagia*padahal rase nak bako je* bile nampak dia dengan perempuan tue..merangkap kawan baik aku*layak ke?*entahlah..malaz nak pikir..kau nak sangat?hammmbeeekkk!..otak aku asyik cakap yang dia dah lupakan aku..tapi hati aku selalu berbisik dia sentiasa mengingati aku dimana-mana dia berada?dengan siapa dia bersama?dia sedang berbuat apa?aku sentiasa ade..im always her zie;) forever and ever..kenangan aku dengan dia terlalu banyak dan istimewa bagi aku..tak jual kat mane-mane..cube ko tanye mane-mane supermaket ke,kedai runcit ke?"saye nak beli kenangan saye dengan mr*****??ade jual tak?bape harga pon takpe saya sanggup bayar..konform tauke tu tempah wad khas tuk kau..kalo tanya dia entah hengat ke tak??biar lah..bagi aku cukuplah dia sentiasa mengingati aku dan tak pernah lupakan aku..
ape yang happy tu?ok tadi ofice aku nie ade probs dengan server..so the whole company tak dpt buat kerja disebabkan sistem tak berfungsi dan tak dapat dibuka..dengan itu maka semua pekerja tidak kira lah atasan mahupun bawahan macam aku pon mulalah aktivity berjimba-ramba dengan gembiranye,,ade yang bukak table ping-pong kat tingkat atas..*3 game kot*,ade yang bukak laman gossip,,ade yang bukak warung kopi pak munawir..dan aku????memandangkan kak ieqa*trainee yang dah jadi sis aku;)*datang nak ambek report dia..sambil-sambil tue online..facebook of couse..takkan aku nak terkebil-kebil tengok je kan?aku dah lame nak mam*** tak bukak fb tu..ade lah hampir sebulan..lame tuu..selalunye seminggu sekali aku mesti tanya kabar fb aku tuh..tapi memandangkan aku agak busy sejak-bermenjak ni..jadi aku clash kejap dgn fb aku tuh..so?tak tau ape kabo dia?sihat kah?saket kah?maty kah?jadi aku mintak tolong kat kak ieqa bkak fb ak melalui fb dia..tak on pon..just melawat wall aku jeh..macam biase lah status kengkawan..happy msok u?bengang dengan bf/gf..bla..bla..bla..then..something that catch my attention..Ahmad Zulhairi tagged Azie Iera in his top friend album..what??hahaha..cam tak caye jew doh..selama nie memang aku tak pernah nampak link fb dia kat wall aku..never ok?nie first time lah..aku nombor berapa?nombor 1??haishh tak mungkin..dah konform2 lah si syg dia tue..aku nombor 5 lah..but still im happy;)top 5 kot??dia tak pernah select nama aku kot..kawan dia banyak kot??terutama pompuan..kenapa aku???why me?ha..mungkin kebelakangan nie aku ade kaco dia kot,haha..itu cukup menunjukkan dia still ingat aku.alhamdulilah..kalau dia nak dia bole je letak aku nombor 10 ke?20 ke? takpon tak payah letak?tapi camne pon..aku tetap happy..im still his top,,hehe..and ade lagi satu yang buat aku gelak guling-giling..satu soalan maut?What wiil you do without Ahnad Zulhairi?aku rase nak jawab *wat bodo jeh*..hahaha..
baru sekarang nak tanye?asal tak tanye mase twon lepaz?mase ko dengan dia?hai,,hati aku dah keras..setiap kekecewaan yang aku alami mengeraskan lagi hati aku..tapi yang pasti takde kekecewaan yang aku alami sesakit kekecewaan aku dengan dia..sakit camne? no words in this world can show it..only god knows it for sure..because it hurts deeply-deeply and deeeeepppply until no one can see it..just want to say thax to kutik..for making me love u..for make me as ur top fren..and for make me felt the painful love that i ever had..thank you so muchy!

p/s:happy sebab name aku dah ade dalam list to tioman and the*worse* part is aku satu bas dengan dia;)
p/s:gendang-gendut tali kecapi kenyang pwot suke hati..hahaha.thax to Chik Damahuri*lead hex*sbb blanje makan MCD td..sedap wook makan free..
p/s:still waiting for upu result  second chance.hope i can make it amin;)
p/S:esok dia cuty..hurmmmmm.........gonna miss him dude.hahaha..
           THAX SUDI BACE:)

Tuesday, 10 May 2011

Nak Cari Hubby Baru part 3;)

haha hihi huhu..;) im so happy...yeye aku ade hubby???pahal????lu jealous?cemburu..biar r..ade masalah kalo aku nak bagi tayang kat semua orang yang aku ade hubby?aku tengah happy??tak payah nak kecoh..kalo korang bole adew hubby asal aku tak bole pulak kan?huhu..asal nak emosi terlebih nih?hai..entahlah terlebih hormone kot hari niy..asyik berkepit jew kan?dah-dah..jangan nak merepek..7 MAY 2011secara rasmi nye aku ingin menamatkan segala spekulasi,gossip-gosip 'cool', dan juga segala anasir-anasir yang cakap aku tak mampu memiliki 'dia' ok?sekarang 'dia' dah pon sah menjadi milik aku?so?kau ade???hahaha...ok-ok untuk korang yang dah mengikuti entry nie drpd part1 sampailah sekarang..aku just nak ckp thax so much sebab follow love story aku..alhamdulilah,,kisah aku nie berakhir  dengan HAPPY ENDING..aku memang tak dapat bayangkan la kalo kisah aku niy sad ending..memang aku menaip sambil henjut-henjut bahu..hingus meleleh sampai kat lantai..aku sedut balik..aku kan *siput sedut*?..untuk aihara hinata yang menjadi org pertama dpt bertentang mate dengan hubby aku tuh..jangan gatal-gatal nak ngorat pulak ek?dia aku punye..
kita kan dah berpunya;p)tapi aku rase memang dia tak de felt dgn sape pon kecuali aku;)..sebab dia mmg tak de perasaan sikit..hehe..tak tau la pasai ape aku bole jatuh cinta dgn dia nih..oh ye??mesti nak tau sape hubby aku kan???ok?ade dua? A dan B?remember??tapi aku niy tak lah tamak sgt nak sampai dua..satu cukuplah..aku kan setia?*muntah* Si B la yang malang tuh;)hahaha..malang sbb jadi sayang aku,tapi aku untung dapat dia..tq b;)loviusomuchyketat hehe..ha??ape jadi dgn Si A??dia kate allright..ala.aku berani jamin sekarang org tengah line up tunggu dia..tinggal pilih je kot?hot stuff??and i take this appportunity*betul ke eja cmni?* to say tenkiu so much! khas dari lubuk hati aku yang paling dalam*sambil wat muke suci lagi kudus* untuk pakcik sorang nih..yang sentiasa setia menjadi org tengah antara aku dgn B..and setia menjadi penghubung antara aku dengan B niy..kalo aku rase tibe-tibe rindu B and lupakan si A?*terok kan?*aku mintak tolong dia lah..sbb pakcik niy lah..aku jumpe B..kalo tak?mungkin sekarang aku dengan A?A bile-bile aku nak aku leh jmpe..nak buat camne?dah jodoh*alhamdulilah*

sape lah pakcik tu?sape si B ni? A ni manusia ke allien?wuuutttt mesti yang tengah bace and taktau pening kepala kan?dah macam novel jeh..byk sgt watak..hahhaha..
okay..di kesempatan nih..aku nak ambil kesempatan yang aku sempat2kan jugak tuk tunjuk at korang..
gambar jelaa..byk chanteq nak real?boleh belah!hahhahahha..takde lah..bole nak real tapi jumpe aku dulu r..
kalo tak cmne nak jmpe?kenal ke korang??kan???


                                            Si A yang setia menanti..sorry;(

                                                      loviusomuchylorhb;)


                     pakcik yang setia dengan aku.sayang pakcik.tenkiu;)

nampak same tapi berbeza tau...
haahhahaaahahhahahahahahahhahahhahah;)
lue kena beb!hihi..okay so dengan niy terjawab lah soalan yang bersarang dalam kepala hotakk karang akn?
loves u so muccccccccccccch baby!*rase cam nak ckp babi jew*;P
doakan kami berkekalan...;)
P/S:akan ku bawa kau kemana sahaja wahai sayangku;)****                 
terima kasih sudi bace;)

Wednesday, 4 May 2011

mC' Donald CCC fever!!!!!!!!!!!!!!

halo dude!da minum?kalo belom telan jela korang punye air liur yang takkan habiss to k?
haha;)okey2..korang mesti tertanye2 ape kebenda nye mc'D CCC Fever nyh?haaa meh sini cheq nak bagitaw kat hampa semua..Sebenarnye skrg ny mcd tengah baik hati taw bagi cawan percume kat sape je yang beli dia punye mcd value lunch..

                                 ha ny sampel cawan dia yang cute tue;)
ha,mcm-mcm color ade..lagi satoo,bentuk cawan dia tahun nie lebih cute and chumel drpd biase;)
tapi...hari nie kuciwa skit la sbb cawan dia yang warna grey or chorcoal tue da abis..jadi xdpt la nk kumpul koleksi..tp..esok lagi gempak(5 MAY 2011) sape bli mcd value lunch,dpt cawan warne purple taw..hee;) i love purple..so?esok jom lah pegi serbu mcd beramai-ramai..bwk sedara-mara,kwn-kwn adeq-beradik..satoo kampong k?esok pun nak pegi serang mcd kt Jusco Bandar Baru Klang dgn Kak D
sebab sebenarnye dia yang beria nak kumpul cawan nih,,tapi nmpak mcm gempak sangat so nak juin jgk la..kalau xda jgak kte bakoo jeh
                                    kite bakoo jeeee..sole-sole(selelee.....) sory ye usop wilcha,kome puyew tagline nih da berjangkit ke teman..hehe;)tapi tak nak la beli set mcd yang heavy tue..nanti gemuk la.hehehe(padahal memang  montel pon bjet pinggang ramping cam kajol;)
so..decide maybe nak beli dia punye nugget set  la kot..ala-ala macam nih la lbih kurang
                                          tapi ade mcm2 lagi la bkn nugget jew k
tapi tgk lah mcm ne esok?kite hanya merancang tuhan yang menentukan kan?hehe?mane taw esok terbeli double mac chieken ke kan?bukan bole percaya sangat perut nih,,suke sgt tipu..;P
apew-apew pon mcd tetap da best!

P/S:ta sabar nak tunggu pesta durian or mostly call durian party yang akan berlaku esok di hsm..
ta taw la btol ke ta?nih nak tukar drpd manusia jadi hantu durian kejap;)hahahha..yummyyyy!!!!

P/S:lesen dah keluar..alahai...malaz gile kot nak pergi test?ape la nak jadi dgn aku nih?????????

P/S: menunggu dengan penuh debaran keputusan UPU yang akan diumumkan pada 6 mei(jumaat)
insyaallah..keputusan yang terbaik sedang menanti..uitm ke kptm?uitm kr kptm?uitm ke kptm???

P/S:mengenai Si A dan Si B...masih lagi menanti dan terus menanti..aku akan wat keputusan nanti..tapi insyaallah, aku akan bersama hubby aku tue mase aku kat tioman nanti..wah?????
mcm da dpt petunjuk jew nak wat keputusan nih????ape kputusanye???nantikan...................

Friday, 29 April 2011

Nak Cari Hubby Baru Part 2;)

hallo pakcheq-pakcheq dan makcheq-makcheq..hehe,,mesty korang terase tua bila bace blog aku nie kan?lepak lah beb,zaman sekarang pakcheq-makcheq semua rudget eh?bkn2 maksod aq still look young lagi la kan?mcm kita?hahaha..
okay2 berbalik pada entry aq hari nyh..memandangkan hari nie aq langsung tak de keje.melainkan membuang mase aq yang memang selalu terbuang nie..aq nk sambung balik sal cite semalam?bab kte Aihara Hinata cer cite cer cite??yew2 sabo2 shouka nak mule larh nie..shouka too nme anime aku.genk aku ny byk yg pakai name ala2 jepun gitu. tak dapat muke dpt name pon jd lah kan?just call me oka;) alolololo..sweetnyer,<--->okay.kalo korang bace entry aq semalam yang Nak Cari Hubby Baru too..so?korang mesty da tau jln cite permulaan kan?(yang tak bace too angguk jela kepale too buat mcm korang bace k)hari nie aq masih lagi tak dapat pastikan pilihan hati aq yang sebenar-benar-benar nya..(mcm lagu biso bonar jeh) otak aku yang telah semakin sewel mcm membe aku  Fatin Nurliyana ckp..Hari nie aku langsung tak jumpa A n B..aku takda mase pon nak cari..bia r..lagi lame aku tgk kang lagi parah hati aku yang tgh mbuak2 nyh..kang elok-elok A dgn B da dtg plak yg baru Si C pulak kang..haishhh,,lagi pening otak aku jakgi aku ny nudah tergoda....Wat mase ny..A sedang menunggu tuk jadi hubby aku..tapi dalam keadaan sekarang nih..belom ade apew-apew kemajuan lagi r.Si B pulak?haty aku mmg meronta2 nak B jadi Hubby aku..tapi mcm aku cite smalam B too cam perfect sgt..sume pakej adew.. tapi bagi aku kalo xda pon aku still nak jugak tp da ade?kre satu klebihan lah kan?so??????? aku akan gunakan cuty ny.tok berpikir dgn sewaras-warasnyer...tok membe2 aku yang tertanya2..jgn tanye aku face to face k.aku xbole cte lagi..sorry..da btol2 t bwu aku declare to world my hubby tu k? kalo ta jadi kunk?maloo la aku kan?kalo nak taw kesudahan troskan membaca;)
P/S: yew..loceng balik da berbunyi..owh yeah?let's friday nite dude!
        nak tgk prince william and kate middelton kawen;)so cweet;;
      mya,i love u 2345678910 la weh!hahhaha..
thax sudi bace:)